Uw openstaande klanten onder controle houden

Van zodra uw verkoopfactuur vertrekt naar de klant dient u enkel nog te wachten op de betaling ervan door de klant. Hopelijk loopt dit voor de meeste facturen vlot, maar wel vaker merken we dat de verkoopfacturen te laat betaald worden door de klanten.

Probeer hier opnieuw greep op te krijgen. Het probleem bevindt zich niet altijd alleen bij uw klant. Soms ontbreekt het juiste proces om de openstaande facturen op te volgen.

Meer te weten komen? Lees dan zeker even verder of neem contact op.

 

Bepaal in samenspraak met uw klant de betalingscondities waaraan voldaan dient te worden

Zomaar een factuur versturen naar uw klanten met daarop de algemene betalingscondities die voor uw onderneming van toepassing zijn, is vaak niet voldoende. Klanten durven dan wel eens de eigen betalingscondities te hanteren die in hun situatie of volgens hun sector gelden.

Bespreek daarom bij het eerste contact met uw klant de betalingscondities waarvan je verwacht dat de klant zich daaraan zal houden.

Heel vaak wordt bij een eerste order aan de klant gevraagd om vooraf te betalen. Op die manier heb je het geld reeds ontvangen (obv een pro-forma factuur). De uiteindelijke factuur volgt dan samen met de goederen of gepresteerde diensten. Eventueel nog aangevuld met een bijkomende factuur voor extra goederen of diensten die geleverd werden.

Hou de vinger aan de pols door gebruik te maken van een duidelijk en transparant boekhoudsysteem

Maak gebruik van een boekhoudsysteem zoals Exact Online waarbij je als gebruiker zelf de weg kunt vinden tussen de cijfers. Wanneer het systeem voldoende duidelijke informatie weergeeft over de openstaande facturen van de klanten (liefst nog visueel), triggert dit om sneller actie te ondernemen en de klanten aan te sporen om de achterstallige facturen alsnog te betalen.

Exact Online biedt nu de module Debiteurenbeheer aan om uw openstaande klanten nog vlotter, eenvoudiger en gebruiksvriendelijker op te volgen.

 
Vorige
Vorige

Cloud boekhoudsoftware van Exact